Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوایل هفته جاری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ویدئویی را در شبکه اجتماعی توئیتر و اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت که خبر از طراحی اندروید داخلی می‌داد.

در این فیلم گفته می شد این سیستم عامل اندرویدی قرار است روی تلفن همراه تولید داخل نصب شود. در همین راستا حمید سعیدی مدیرعامل تلفن همراه جی ال ایکس نیز اعلام کرد تلفن همراه مجهز به اندروید ایرانی که «آریا مینی» نام دارد، شهریورماه به بازار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامی مثبت برای مقابله با تحریم

«به‌نظرم مسئولان می‌خواهند به امریکا و گوگل بگویند که ما نیز می‌توانیم سیستم عامل خاص خود را تولید یا سفارشی‌سازی شده کنیم.» رضا اصغری برنامه نویس با بیان مطلب فوق  گفت: وزارت ارتباطات با این اقدام نشان داد که می‌توانند مستقل عمل کنند و این پالس را به گوگل می‌دهد که اگر روزی اپ‌های ایرانی را قطع کردید کار ما روی زمین نمی‌ماند و جایگزینی برای آن وجود دارد بنابراین این کار می‌تواند راهی برای مقابله با تحریم‌ها در این حوزه باشد.

اصغری افزود: البته از آنجایی که تلفن همراه این برند را ندارم به همین دلیل آن را تست نکرده ام. تا آنجایی که می‌دانم اندروید را سفارشی کرده و وابستگی آن را به سرویس‌های دیگر مانند گوگل قطع کرده‌اند.

وی با مثبت ارزیابی کردن این اقدام، گفت: تمام دنیا این کار را انجام می‌دهد ولی باید اعتماد کاربران عمومی را جلب کرد بنابراین اگر در این زمینه موفق عمل کنند کاربران زیادی از این برند به همراه اندروید سفارشی‌سازی شده استفاده خواهند کرد.البته منظور از جلب اعتماد هم بحث حریم خصوصی نیست، بلکه کاربران باید اطمینان حاصل کنند که اگر از این تلفن همراه استفاده کنند، نرم افزارهایی که نیاز دارند روی این تلفن همراه نصب و کاربردی خواهد شد.

خطری به‌نام آنتی ویروس

«کشور ما دانش تولید سیستم عامل بومی و سفارشی کردن سیستم عامل‌های دیگر را دارد و اکنون تنها خواسته‌اند دوباره و به شکل جدیدی آن را رسانه‌ای کنند.» میلاد نوری دیگر برنامه نویس با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: ولی گذاشتن نام «ایرانی» روی این سیستم عامل سفارشی‌سازی شده بی‌معنی به نظر می‌رسد پس بهتر بود از همان نام سفارشی‌سازی شده یا بومی‌سازی شده استفاده می‌شد چون هر برند تلفن همراه برای خود اندروید را سفارشی‌سازی می‌کند و این امری طبیعی است.

این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات افزود: اکثر کشورهای دنیا کاری که ما انجام می‌دهیم را انجام می‌دهند ولی نام کشور خود را روی آن نمی‌گذارند. کشوری مانند کانادا نیز اندروید تولید کرده و آن را سفارشی کرده ولی نام «کانادایی» بر آن نگذاشته است. یا مثلاً سامسونگ نیز از اندروید استفاده می‌کند و سامسونگ اپ را روی آن تعبیه کرده و اپلیکیشن‌هایی را که خود مایل است روی آن پیاده می‌کند. به عبارتی کشورها، برندها و تیم‌های توسعه دهنده در حال انجام این کار هستند. ما تنها کشوری هستیم در دنیا که اندروید را سفارشی و بومی‌سازی کرده و نام «ایرانی» بر آن گذاشته‌ایم.

نوری در ادامه درباره قطع سرویس‌های گوگل روی این سیستم عامل بومی‌سازی شده نیز گفت: گوگل یک سپر امنیتی به‌نام گوگل پلی پروتکت دارد که این نرم افزار تنها به‌دنبال اپلیکیشن‌هایی می‌گردد که به حریم خصوصی کاربران ورود می‌کنند و مخرب هستند. به عبارتی مانند آنتی ویروس عمل می‌کند. وقتی می‌خواهیم اندرویدی را سفارشی‌سازی کنیم قابلیت این را دارد که همه بخش‌های آن را دستکاری کنیم و در این سیستم عامل بومی‌سازی شده که نام ایرانی برای آن گذاشته‌اند در حقیقت این سرویس سپر امنیتی را حذف کرده‌اند.

وی افزود: حذف این بخش از اندروید کار خطرناکی است چون این سرویس مانند آنتی ویروس عمل می‌کند و اگر برنامه‌ای مخرب کل برنامه‌های کاربران در جهان را آلوده کند، کاربران ایرانی چگونه می‌خواهند از آن مطلع شوند. این سپر اپلیکیشن‌های آلوده را شناسایی و هشدار داده و در صورت خطر بالا، آن را به‌صورت خودکار حذف می‌کند آیا برای این مورد فکر کرده اند؟ به نظر می‌رسد این سیستم عامل سفارشی‌سازی شده دارای آنتی ویروس نیست.

وی درباره اینکه این سیستم چقدر می‌تواند با تحریم‌ها مقابله کند نیز گفت: بحث ما این است که اصلاً گوگل اجازه بارگذاری اپ‌های ایرانی را نمی‌دهد اگر اپ‌های ایرانی روی گوگل بارگذاری شده‌اند، نام و هویت دیگری غیر از ایرانی برای خود ثبت کرده‌اند بنابراین چه چیزی را می‌خواهد حذف کند؟ اپلیکیشن‌های ایرانی در فروشگاه‌های ایرانی کار خود را بارگذاری می‌کنند

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EQA برچسب ها: گوگل ، اندروید ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گوگل اندروید بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۸۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند یکی از نانوکاتالیست‌های مورد استفاده در تولید بنزین را تولید و تجاری‌سازی کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از معاونت علمی، یک شرکت دانش بنیان با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست‌ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جزو محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جزو فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 750796

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • قیمت گوشی امروز 16 اردیبهشت 1403
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟